Selasa, 27 November 2012

Ghaza berdarah lagi..

Assalamualaikum dan Salam Cinta buat semua..

Kebelakangan ini kisah Gaza timbul semula ekoran serangan dan kebiadapan si regim Zionis Laknatullah menyerang mereka tanpa belas kasihan selama beberapa hari, bagi alfaqir perkara ini sememangnya sudah sedia maklum akan terlalu mudahnya umat Islam khususnya di tanah Palestin di Gaza ini diratah secukupnya oleh mereka tanpa bantuan daripada mana-mana umat Islam di dunia ini.. Menurut sumber yang alfaqir terima tujuan utama kepada serangan yang dilakukan oleh regim Zionis ini tidak lain tidak bukan untuk membantu perdana menteri I5rael kini iaitu Benjamin Netanyahu mengekalkan kuasa (politik) beliau dengan serangan yang dilakukan menunjukkan kepada rakyat I5rael bahawa usaha memerangi dan menghapuskan umat Islam di Gaza akan diteruskan sehingga mereka berjaya menakluk wilayah berkenaan.

Tetapi alhamdulillah dengan penurunan  regim Mubarak di Mesir beberapa bulan yang lalu memungkinkan pihak kerajaan Mesir pimpinan Presiden, Dr Muhammad Morsi untuk membuka pintu sempadan Gaza bagi menyalurkan segala macam bantuan termasuk ubat-ubatan.. Dan selang beberapa hari selepas serangan, gencatan senjata dimeterai antara pihak Zionis dan Hamas..sebagaimana yang sepatutnya kita tahu bahawa kelicikan si regim Zionis ni memang tidak dapat dinafikan dalam hal menipu dengan berlakunya beberapa lagi penduduk Gaza yang terkorban hasil daripada bom-bom yang ditinggalkan sebelum itu dan penangkapan beberapa penduduk Gaza memperlihatkan betapa perlunya berhati-hati dalam membuat perjanjian dengan si Zionis Laknatullah ini..

Maka, dengan ini alfaqir mengesyorkan beberapa perkara yang boleh dilakukan dalam usaha kita sekurang-kurangnya membantu meringankan beban dan tanggungan yang dihadapi oleh penduduk Gaza kini.. 


1) Memboikot segala macam perkara dan barang yang dikeluarkan atau pihak yang giat menyumbang kepada ekonomi Zionis berkenaan seperti barangan keperluan seharian dan lain-lain lagi.. 
McD? tepuk dada, tanya iman!

2) Menyalurkan wang walaupun sedikit kepada mana-mana pihak yang menjalankan misi bantuan kepada penduduk Gaza seperti kepada Aman Palestin, Muslim Care dan banyak lagi..

3) Memerah keringat dan tenaga dengan bersama-sama bermusafir ke Gaza bagi membantu dari segala aspek yang mampu terutama sekali perubatan, pendidikan dan motivasi untuk umat Islam disana terus cekal menghadapi ujian Allah..


4) Sentiasa bermunajat kepada Allah dengan melazimkan diri membaca dan mengamati doa qunut nazilah setiap kali selepas solat agar Allah beri kekuatan kepada umat Islam di sana untuk menghadapi ujian Allah serta memberi kekuatan dan istiqamah kepada diri bagi membantu segala macam bantuan yang termampu sekalipun hanya menderma 10sen setiap minggu, share post2 di blog @ facebook @ twitter atau seumpamanya yang menyedarkan manusia lain tentang kehidupan di bumi Gaza..

Jadikanlah segala ujian kepada penduduk Gaza sebagai ujian kepada kita di negara yang aman dan damai ni untuk terus berusaha menerapkan amar makruf dan nahi munkar.. Tingkatkan prestasi solat,puasa, zakat,haji semampu mungkin.. Moga segalanya menjadi hitungan Allah di akhirat kelak..InsyaAllah..


4 macam manusia musim skrg-boikot zionis,makan mcD# boikot zionis x makan mcD# x boikot zionis,makan mcD# x boikot zionis,x makan mcD -kita?

Tiada ulasan: